Модерни до върха на пръстите! Маникюр – лято 2017

маникюр

Това лято е истински парад на цветове, форми и бляскави елементи за ноктите. Но дори и най-обикновените на пръв поглед маникюри, които следват един единствен цвят могат да бъдат зашеметяващи със своите вълнуващи цветове. „Ако все пак си падате по арт-маникюрите, тогава заложете на глитер и кристали.“ – това ни съветват световноизвестни стилисти.

Нека започнем както подобава – с формата на маникюра. Най-вероятно вече сте открили перфектната форма за вашия тип нокти, ръце и стил, все пак нека само споменем, че и това лято на преден план излизат класическата заоблена форма на ноктите. Това, разбира се, не е случайно, те са практични, тъй като не са прекалено дълги и изглеждат елегантно. За почитателките на дългия маникюр, само ще отбележим, че хитова за този сезон е бадемовата форма.

Сред предпочитаните модни тенденции за лято 2017

  • Nude нюанси за по-къси нокти.
  • Пастелни цветове в розово, светло синьо, прасковено розово, аквамарин и тюркоазено зелено.
  • Различни нюанси на червеното с оранжеви намеци.  
  • Матовите цветове също не слизат от сцената и има с какво да ни изненадат.

И още…

И това лято няма да мине без класическия френски маникюр. Разновидностите му са достойни за книгата на Гинес: от изчистена бяла линия в края на нокътя или така нареченият стандартен френски маникюр през нестандартните цветни линии като завършек на маникюра или тесните блестящи тънки линии малко под върха на нокътя, линии по диагонал, стигайки до варианта, в който тънката извита линия под форма на полумесец е в долния край на нокътя, а плътният цвят заема по-голямата горна част на нокътя.

Що се отнася до арт-декорациите, преобладаващи са геометричните форми в ярки цветове. Не са изключение и смелите комбинации от наситени цветове, като червено, синьо, оранжево и жълто.

Пастелните цветове

Лаковете в пастелни цветове бяха поизчезнали от модните подиуми, но ето че това лято те се завръщат с пълна сила. И на преден план излизат: пастелните nude-цветове, червено към оранжево и зелено. И така цветовете са повече от разнообразни, но дискретни, в никакъв случай обаче прозрачни.

Повечето марки разработиха своите предложения за лакове в зелено. Преобладаващи са аквамарин, тюркоазено зелено, млечно зелено, изумрудено зелено.

И още една тенденция, все по-сигурно навлиза употребата на лаковете тип писалка, с които перфектните линии са възможни дори и за хора с „две леви ръце“.  

В оранжево, праскова, бежово през фуксия до всички нюанси на червено. Набляга се най-вече на финиша, който е със силен блясък и кристален ефект. Металните отблясъци са също на гребена на модната вълна и освен златни и сребърни намеци се залага на огледалния ефект. Нюансът „паспарту“ за всеки повод и всяко настроение е нощното синьо.  

Детайлите в маникюра

Не са задължителни прекалените арт украси и допълнителни 3D елементи. И този сезон акцентът пада върху детайлите, но те са изключително минималистични и следват елегантни линии или геометрични фигури, по-скоро върху едва забележими nude нюанси.

При геометричните фигури се ползват два или няколко цвята, образувайки цял блок върху нокътя, без да има празни пространства между тях. Контрастите целят да създадат усещане за елегантност, а не просто да уловят погледа, затова доминиращи са комбинациите: черно-бяло, розово-златисто, какао-небесно синьо.

Ако обичате разнообразието, няма да сгрешите лакирайки всеки нокът в различен цвят, но задължително трябва да се следва същата симетрия и на другата ръка.  

 

Прочети още:

Стелките – какво трябва да знаем за тях?

Краката – огледало на здравето

Да поговорим разбираемо за гъбичките по ноктите

10 супер храни за здрави нокти

Витамини и минерали за проблемни нокти

 

Sorry, the comment form is closed at this time.