Сухота на влагалището и Feminella®

Интелигентният човек се стреми да поддържа здравето си във всяка възраст. Това е начин за противопоставяне на естественото остаряване. Търсенето на ефективни средства за облекчаване на проблемите е  свързано с наличието на качествена информация. Особено важна е тя за жените, които, независимо от средата и обстоятелствата, искат да изглеждат красиви и женствени. Такъв е механизмът на привличането, създаден от природата. А фармацията е част от този механизъм.

Доброто настроение на жените се определя от доброто здраве на органите и тъканите на женското тяло. Състоянието на половите органи, в частност на влагалището, определя посоките на женското настроение – тук са важни зависимостта от фазите на менструалния цикъл и сексуалните отношения  – дали ги има или няма, дали носят удовлетворение. Вагиналните усещания и физиологията на влагалището се променят по време на бременността, при някои заболявания и през различните периоди от живота. Има и странични дразнители – пушенето оказва негативно влияние на влагалищната флора.

Когато обаче някоя от схемите на връзка между външното и вътрешното състояние не сработи, на помощ идват природните средства и препаратите на фармацевтите.

Продуктите Feminella® са с утвърдено място в плановете на информираните жени.  В репродуктивния период някои от тях се оплакват от обилна влажност на влагалището си. В друг етап от живота пък сухотата на влагалището може да е причина за притеснение и да усложни сексуалните отношения. В такива състояния някои жени и някои лекари избират тежката артилерия – хормонозаместващата терапия. Лекарствата в тази сфера са разнообразни, такива са и резултатите от прилагането им. Но според някои изследвания, чиято достоверност не се подлага на съмнение от водещите медицински светила, ефективността на нехормоналните методи е съизмерима с тази на хормонозаместващите препарати.

Канадската асоциация на гинеколозите и акушерките препоръчва редовно използване на субстанции, овлажняващи влагалищната лигавица. Те се прилагат при вагинален сърбеж, дискомфорт и болка при полов акт. Лечението на жени със симптоми на вагинална атрофия включва точно тези нехормонални вагинални средства, овлажняващи лигавицата на влагалището.

Сухотата на влагалището може да се появи във всеки етап от зрялата възраст. Предизвиква се от хормонални изменения, особено в периода на менопаузата. Но има и изключения – установява се и след раждане, по време на кърмаческия период, при лъчева и химическа терапия, след използване на някои лекарства, а също така и на различни фази от менструалния цикъл.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ПОСЕТЕТЕ САЙТА НИ НА АДЕС...http://feminella.bg/

автор: Angel Gugufido

Sorry, the comment form is closed at this time.