Чудеса на заздравяването – Бионект®

Чудеса на заздравяването –    Бионект®

Добронамерените опитни хора дават ценни съвети. Един от тях е да се носи пакет за първа помощ или аптечка при работа с нож, особено ако това става далеч от населено място. Честите наранявания – пробождания, порязвания и натъртвания от дълга работа изискват минимални познания за правилата на безопасност при работа с нож и  знания за третиране на раните.

В полеви условия са възможни всякакви замърсявания по ръцете и ножа в тях. Пакетът за първа помощ трябва да съдържа марли, бинтове, лепенки, препарати за промивка, различни мехлеми и средства за зарастване. Колкото по-бързо се обработи раната, толкова по-бързо ще зарасне. При перпендикулярно порязване може да се използват съвременни лепенки, които игнорират зашиването. При порязване под остър ъгъл раните могат да бъдат превързани след спиране на кръвотечението. Притискането на раната би трябвало да прекрати кървенето. Това трябва да стане след няколко секунди, за да може изтеклата кръв да отмие чуждите тела и микроорганизми. Смученето на раната с уста и препикаването са екзотики, които всеки може да опита на собствен риск.

Бионект крем

 

  Бионект® e крем на основата на хиалуронова киселина. Предназначен е за кожни наранявания вследствие на охлузвания, порязвания и протривания. Помага при слънчеви изгаряния, разранявания след бръснене, епилация и други козметични процедури. Ускорява заздравяването на малки хирургични рани, съдови и метаболитни язви, декубитални и труднозарастващи рани.

При големи белези се налага инжекционно вкарване на кортикостероиди в раната, като се комбинира с лекарства за външно приложение. Ако и това не помогне, след време белегът може да се изреже и кожата да се зашие отново. Това обаче е висш пилотаж за много пари, а и не е ясно дали белегът няма да се появи отново в грозен вид. Преценка и опит са необходими, и много търпение.

  Бионект®    марлени тампони служат за покриване на остри и хронични рани – охлузвания, донорски и постоперативни разрези, изгаряния от първа и втора степен, съдови и метаболитни язви, рани от залежаване. Те осигуряват влажна среда и по този начин предпазват от допълнително охлузване, триене и изсушаване.  Наличието им в багажа означава предвидливост и ни спестява безпокойството при някои инциденти. 

 

Повече информация за нашите продукти можете да прочетете на адрес  Бионект®

Автор: Angel Gugufido

Sorry, the comment form is closed at this time.