Как действа червената боровинка?

Червената северноамериканска боровинка (Vaccinium macrocarpon ) е била използвана като храна и лекарство в продължение на векове. Индианците я прилагали  за лечение на пикочния мехур и при бъбречни заболявания. Ранните заселници от Англия се научили да използват боровинката при загуба на апетит, стомашни проблеми, заболявания на кръвта и скорбут, причинени от липсата на достатъчно количество  витамин C.

Северноамериканската червена боровинка е известна най-вече с ефекта на предотвратяване на инфекции на пикочните пътища,  причинени от бактериите Ешерихия коли. Плодът и съставките му пречат на закрепването на бактериите към стените на пикочните пътища.

Плодовете на северноамериканската червена боровинка са с високо съдържание на антиоксиданти – вещества, наречени проантоцианидини, които дават на боровинките  техния ярък цвят. Антиоксидантите неутрализират свободните радикали, които увреждат ДНК и са причина за сърдечно-съдови заболявания, диабет, рак и други болести. Северноамериканските червени боровинки са отличен източник на витамин C,  който е важен антиоксидант.

 

Няколко проучвания показват, че северноамериканската червена боровинка помага за предотвратяване на инфекции на пикочните пътища –  на пикочния мехур и уретрата (тръбата, по която се извежда урината от  пикочния мехур). В едно проучване с по-възрастните жени е установено, че сок от северноамериканска червена боровинка намалява количеството бактерии в пикочния мехур в сравнение с плацебо. Друго проучване показва, че по-младите жени с анамнеза  чести инфекции на пикочните пътища, които вземат екстракт от червена боровинка в капсули, имат по-малко инфекции на пикочните пътища в сравнение с тези, които  приемали плацебо.

Феминела® Урофорте таблетки съдаржат екстракт от северноамериканска червена боровинка и са подходящи за деца над 1 година, възрастни, бременни и кърмачки. Могат  да се съчетават с назначеното антибиотично лечение. Подходящи са и като последваща терапия след антибиотик с цел превенция на повторна инфекция. Не се наблюдават странични ефекти, нито проява на бактериална резистентност. Могат да се приемат продължително време. За деца и възрастни, изпитващи затруднения при поглъщане на таблетки, се препоръчва Феминела® Урофорте сироп.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ПОСЕТЕТЕ САЙТА НИ НА АДЕС...http://feminella.bg/

автор: Angel Gugufido

снимка bgsreshta.com

 

Sorry, the comment form is closed at this time.