Силата на червената боровинка

Северноамериканската червена боровинка се среща в САЩ и Канада. Растението е силно разклонен в основата си храст с височина 10-20 сантиметра. Вирее върху кисели почви, цъфти с красиви розово-бели цветове и ражда яйцевидни плодове с големина на обикновена маслина.

Боровинките се отглеждат на торфени почви, които са разпространени в планинските райони. Най-добре се развиват върху легла от пясък, торф, чакъл и глина. Плодовете се събират от средата на септември да началото на ноември. Прилагат се сухо и мокро събиране. При първия метод плодовете се прибират с машини, които имат ротационен механизъм, който взема плодовете от храста. След това се качват на конвейр, който ги занася до вместимостта за пренасяне. При мокрото събиране се наводняват леглата за отглеждане на боровинковите храсти и и плуващите плодове, отделени с машини от храстите, се прибират в контейнери за транспорт. Този метод има най-широко приложение.

 

Северноамериканската червена боровинка е известна с многобройните си здравословни ефекти. Особено значима е способността на северноамериканската червена боровинка да предотвратява инфекциите на пикочните пътища, дължаща се на  уникалния антибактериален ефект на една от сътавките и.

Феминела®Урофорте таблетки се използват за лечение на възпаления и инфекции на пикочните пътища. Стандартизираният екстракт от северноамериканска червена боровинка, съдържащ се във Феминела® Урофорте, бързо облекчава оплаквания като болка, парене, често уриниране. Предотвратява прикрепването на бактериите върху стените на пикочния мехур и уретрата и спомага за поддържане на пикочните пътища.

Повече информация за нашите продукти можете да прочетете на адрес…http://feminella.bg/

Автор: Angel Gugufido

Sorry, the comment form is closed at this time.