Настинка и преценка – Тантум® Верде

 

 Когато усещате остра болка в гърлото, особено при преглъщане, трудно ви е да отворите широко устата си, имате сухота в гърлото, суха кашлица и дразнене, най-често диагнозата е фарингит. Това е възпаление на лигавицата на глътката, което при липса на лечение може да стане хронично. Причината за болестта са бактерии и вируси. За прецизно потвърждение на фарингита е важно да се види състоянието на гърлото – то е червено, лигавицата е покрита с гнойна слуз или има гнойни секреции. За уточняване на лечението се правят кръвни изследвания, както и бактериологично и вирусологично изследване чрез вземане на намазка от гърлото.

  Веднага след установяване на фарингита се спират дразнещите гърлото напитки – кафе, газирани, с лед. Не се употребява кисела и люта храна.  Ако се докажат бактериални агенти в изследванията, лекарят може да предпише антибиотици. За  облекчаване на болките в гърлото и за премахване на секрециите се прилагат противовъзпалителни аерозоли.

 

 

Тантум®Верде Форте спрей съдържа активното вещество бензидаминов хидрохлорид. Бензидаминовият хидрохлорид притежава противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства. Въз основа на бързото проникване и на локалното обогатяване на възпалената тъкан се стига до бързо отслабване на болките и оплакванията при преглъщане.

Възпалението на гърлото и ангината често водят до болки в сливиците.  Когато лечението с медикаменти не дава резултат и има опасност да бъдат засегнати сърдечно-съдовата и отделителната система, се взема решение за операция.  Понякога обаче обикновената операция на сливици може да се превърне в трагедия. Какво коментират специалистите за фагалния край при хирургическото премахване на сливиците?

Иначе за леките настинки можете да се обърнете към Тантум®Верде спрей. Той се се прилага при болезнени възпаления на устната кухина, венците и гърлото, както и при инфекции на лигавицата на устната кухина и гърлото, най-вече при простудни заболявания.

Повече информация за нашите продукти можете да прочетете на адрес…Тантум®Верде

Автор: Angel Gugufido

Sorry, the comment form is closed at this time.