Силикон, вакуум и още нещо… – Bionect®

    Силикон, вакуум и още нещо… –  Бионект®

 

През последните години има значителен напредък в областта на лекуването на наранявания. Едно от постиженията е използване на вакуум. Приложението на този способ се състои в прилагането на повишено или понижено налягане. Клиничните изпитания на метода са показали подобряване на кръвоснабдяването и нарастване на тъканта с ускорен темп. Случаите на инфектиране били по-малко. По този начин могат да се лекуват хронични и рани от остър тип – язви от залежаване, диабетни рани, рани на коремната стена, различни изгаряния, рани при трансплантиране и травматични рани.
Зарастването на раните включва четири етапа – спиране на кръвотечението, възпаление, пролиферация и ремоделиране на тъканите. Възпалението достига максимално равнище в края на първото денонощие след нараняването. Пролиферацията на клетките обхваща следващите 7 до 30 дни. Първичното формиране на колагена в раната обикновено достига връх след седем дни. При оптимални условия повторната епителизация на раната става след 48 часа. 15 до 20 процента от здравината на зарастването се получават след 3 седмици, а след 4 месеца са налични 60 процента от здравината на новата тъкан. За образуването на окончателен белег за необходими от 6 до 12 месеца.

След една операция с малък разрез, но на видимо място, известен хирург приложи силиконови лепенки до свалянето на конците, а след това предписа английски силиконов гел с цена 71 лева. Модерните лекари в модерните болници следят новостите и ги прилагат. Според някои изследвания силиконовите лепенки помагат за по-незабележими белези, въпреки че не е изяснен механизмът им на действие. Предполага се, че намаляват изпаряването на вода от епидерписа. Влагата намалява опасността от образуване на големи белзи, които често излизат извън границите на раната.

В гореописания случай скъпите модерни лекове не помогнаха – зашитото място на кожата личи и след пет години, защото тъканите под него са зараснали стегнато и  при напрягане на определени мускули кожата над и под белега се разтяга несъразмерно. Естетическият ефект не беше постигнат въпреки желанието. Понякога просто не става.

     Бионект®Силвърспрей ускорява заздравяването на раните, предотвратява бактериално инфектиране, ограничава разрастването на раната. Повлиява фазите на възпаление, гранулация и регенерация на раните, предотвратява образуването на белези.

Автор:Angel Gugufido

Повече информация можете да научите на адрес  Бионект®

Sorry, the comment form is closed at this time.