Днешният динамичен начин на живот е изпълнен със стрес, тревожност, липса на качествена почивка. Тези обстоятелства водят до невъзможност за заспиване и много други симптоми, които влияят не само на начина, по който се чувствате, но и водят до спад в имунната система. Безсънието и завишените стресови нива са проблем, който пречи на продуктивността в ежедневието и с натрупване води до здравословни проблеми, споделят от Natural Factors.

Съществуват натурални средства, които в общия случай подпомагат емоционалното благополучие и здравословния сън. Научете повече за тях и управлението на стреса от екипа на Natural Factors.

Кои са най-ефективните успокояващи билки и каква е тяхната роля?

Има доказани билки, които служат за направата на изчистени и ефективни продукти, споделят от Natural Factors. В общия случай, това са:

  1. Лавандула
    Тази билка е популярна със своите успокояващи и антиоксидантни свойства, които действат благоприятно върху проблемите със заспиването и борбата със свободните радикали. Етеричните масла на това растение имат седативен ефект върху организма и действат като антиоксиданти. Лавандулата може да се приема под формата на тинктура, да участва в състава на някои натурални продукти или да служи в ароматерапията.
  2. Валериана
    Това растение е традиционно използвано за намаляване на тревожността, стреса, като в повечето случаи може да повлияе и безсънието, споделят от Natural Factors. Натрупването в организма води до подобрение на настроението и релаксация на мускулите. Това се дължи на валероновата киселина, участваща в състава на валерианата. Предлага се под формата на тинктури, сиропи, хапчета и други.
  3. Мелиса
    Позната е още като Маточина. Това растение служи за подпомагане на нервната система, като освен седативни, има и спазмолитични свойства. Смята се, че има благоприятен ефект дори при мигрена, невроза и други.

Въпреки че това са натурални адаптогени, които в повечето случаи могат да повлияят стреса и безсънието, е препоръчително да се консултирате с вашия лекуващ лекар преди прием, коментират от Natural Factors.

Какви други методи могат да подпомогнат терапията с адаптогени?

Има някои допълнителни релаксиращи техники и подходи, които да практикувате и да комбинирате с приема на натурални продукти, напомнят от Natural Factors.

Медитация и дихателни упражнения

Медитацията включва техники за правилно дишане, които могат да бъдат различни – с присвити устни, диафрагмено дишане, през ноздрите, равномерно поемане и отпускане на въздуха и други. Всички те дават положителен ефект при високи стресови нива.

Медитацията е популярен метод за постигане на баланс между психическото и физическото състояние.

Холистичен подход

При тези алтернативни методи, значение има не само физическото и психическото състояние, но и духовното, а дори и социалният аспект дава отражение. Този подход цели да насърчи към самосъзнаване.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *