претопляне на ориз

Отваряте хладилника и о, чудо: останал е ориз. Едно нещо по-малко за готвене тази вечер? Супер!

Но при по-внимателен поглед над чинията почти винаги става ясно, че зърната са изсъхнали и слепени заедно и простото поставяне в микровълновата, за да се претопли, просто не дава желания резултат за вкусно ястие. С малко магия обаче можете лесно да превърнете това блокче сух, слепен ориз в това, което беше първия ден и да му се насладите отново.

чиния с ориз

Разбира се: никога не използвайте повторно ориз, който е бил оставен на плота с часове. Най-добре е да поставите ориз в хладилника или рискувате да получите хранително отравяне.

А сега, прочетете три трика за стопляне на ориз.

 

Сварете го на пара

сварен ориз

Поставете една чаша ориз в подходяща за микровълнова купа и поръсете с една или две супени лъжици вода. Поставете чиния върху купата, за да покриете. Стоплете в микровълнова за една и половина до две минути. Разбъркайте, за да проверите дали оризът е равномерно загрят.

Разпространете го

Разстелете ориза върху подходяща за микровълнова чиния, като използвате вилица, за да разбиете бучките. Леко навлажнете хартиена кърпа и я поставете върху ориза, като покриете напълно. Потоплете в микровълнова за една минута и половина.

Запържете го

Факт: Еднодневният ориз всъщност е по-добре за пържене, тъй като прясно сварените зърна са склонни да се овлажнят. Загрейте олио в тиган и добавете ориза, когато тиганът се загрее. Гответе, като разбърквате, за да разбиете всички бучки, докато се затопли докрай. След това добавете любимите си зеленчукови и варени протеини или следвайте любимата си рецепта.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *