грим за начинаещи

Гримът може да е труден за управление. Някои от нашите приятели започват да нанасят сенки за очи на Барби в трети клас, а други дори не се замислят да се занимават с грим до завършването на гимназията. Никога не е твърде късно или твърде рано да навлезете в света на грима.

Всички започваме отнякъде, но къде да започнем, никога не е ясно. Винаги, когато сте готови да започнете, имаме няколко съвета за грим, които всъщност са за начинаещи, без значение на колко години сте и колко много искате да изследвате.

Някои допълнителни съвети ще ви бъдат полезни дори за най-простите идеи за грим. Ето откъде ви препоръчваме да започнете.

Научите типа и тена на кожата си

гримиране

Един от най-важните компоненти на грима е платното, върху което го нанасяте – вашето лице. Познаването на типа и тена на кожата ви може да ви помогне да вземете по-добри решения за грим.

В зависимост от вашия тип кожа, ще искате да използвате продукти за грим със съставки, които го правят справедливо. Някои гримове се правят с тежки масла, които могат да допринесат за вашата вече мазна кожа. Някои продукти изсмукват влагата, което не е препоръчително, ако имате суха кожа. Познаването на вашия тип кожа ви позволява да постигнете вида, към който се стремите, докато се грижите за кожата си.

Цветът на вашата кожа също може да бъде полезен. В зависимост от подтоновете и цвета на кожата ви, може да искате да използвате различни нюанси грим. Правилният цвят може да подчертае вашата естествена свежест.

Използвайте правилните четки.

Използването на правилните четки за съответния грим може да направи вашата работа много по-лесна. Индивидуалните четки са проектирани за различни цели, така че трябва да се възползвате от тях! Вземете нашия комплект четки за сенки за очи като пример:

  • Плоската четка за сенки ви помага лесно да разнасяте основата на вашия клепач.
  • Четката за смесване в канала на клепача е предназначена за канала на клепача; отлична за нанасяне на детайли.
  • Четката с ъгълен връх ще ви помогне за прецизност по-близо до ресниците.

Молив за устни, след това червило.

Винаги трябва да слагате молив за устни преди червилото. Моливът за устни се нанася по периметъра на устните ви, добавяйки форма и дефиниция към нацупеното ви лице.

Моливът за устни предпазва червилото ви от кървене или размазване. Също така е добра практика първо да поставите подложка, защото всичко, за което трябва да се притеснявате, е да попълните между редовете.

След като очертаете устните си, можете да ги запълните със същия инструмент или обичайното си червило или гланц за устни.

Започнете с основите на грижата за кожата

Най-добрият съвет за всеки, който се занимава с грим като начинаещ, е грижата за кожата на първо място! Вашата кожа е най-важното нещо, което трябва да имате предвид при нанасяне на грим.

Ако работите върху това да имате подхранена и здрава кожа, гримът ви ще се нанесе гладко, ще причини по-малко пъпки и ще издържи по-дълго през деня.

Основи на грижата за кожата за всеки:

  • Винаги старателно измивайте грима от лицето си преди лягане
  • Винаги четете съставките и използвайте само чисти
  • Познайте вашия тип кожа и използвайте продуктите според нея
  • Не трупайте грим, ако кожата ви има нужда от време да диша

Когато се грижите за кожата си, можете да извлечете максимума от своя грим.

Разберете формата на очите си

Независимо дали отивате изцяло или прилагате по-прост грим, познаването на формата на очите ви може да ви бъде от полза.

Можете да нанесете грима на очите си като допълнение, когато знаете формата на очите си. Нечий урок по гримиране за начинаещи може да направи класическото котешко око да изглежда лесно за нанасяне, но формата на очите ви може да направи нещата малко по-сложни за вас.

Можете да нанесете очна линия и сенки за очи, които пасват точно на лицето ви, когато знаете формата на очите си. Потърсете колекция от различни форми на очите и след това намерете лесен грим, съобразен с вас.

Нанесете очна линия с къси движения

След като сте измислили формата на очите си и сте избрали вида на очната линия, който искате, е време да опитате да го нанесете. Очната линия може да бъде една от най-трудните стъпки в нанасянето на грим, така че дори и най-малките съвети и трикове могат да помогнат много.

Вместо да се опитвате да свършите всичко наведнъж, бихме препоръчали по-кратки удари. Може да мислите, че линията ви ще излезе на петна, но по-късите удари могат да ви помогнат да получите по-равномерна линия.

Използвайте овлажнител под грима си

Гримът може да изсуши лицето ви в зависимост от съставките му, но лекият овлажнител е една от най-добрите защити срещу сухота. Нанасянето на овлажнител ще създаде гладка основа за нанасяне на вашия грим.

Грундът за грим също може да бъде полезен, като даде на грима ви нещо, към което да се придържате. С овлажнител и грунд вашият грим ще бъде гладък и свеж и ще издържи през целия ден.

Инвестирайте във фиксиращ спрей

Фиксиращият спрей може да помогне за премахване на всеки стрес или безпокойство, произтичащи от носенето на грим. Ако се притеснявате от разтапяне, размазване или напукване, фиксиращият спрей ще ви помогне да се чувствате уверени, че гримът ви ще остане на мястото си. Фиксиращите спрейове също помагат да поддържате кожата си хидратирана, така че са особено полезни за тези с кожа, която лесно се изсушава.

Сложете основа върху клепачите си

Добавянето на по-светли сенки за очи (като бяло или бежово) към клепачите ви като основа ще направи всеки цвят, който поставите отгоре, по-ярък.

По-светлата основа прави така, че сенките ви за очи да не се конкурират с тена на кожата ви. За повече съвети относно нанасянето на сенки за очи вижте нашия урок за най-лесните начини за нанасяне на сенки за очи.

Направи грима лесен

Тъй като все повече и повече тенденции в грима наводняват вашата емисия, може да е трудно да се сблъскате с основните съвети и трикове, от които се нуждаете. Няколко прости концепции могат да подобрят играта ви с грим или да ви дадат полезна основа, с която да започнете.

Научаването на тънкостите на грима може да се почувства непосилно, а милионите уроци в YouTube не правят нещата по-лесни. От ежедневния грим до пълен блясък и блясък, колкото повече знаете за опростяването на козметиката, толкова по-добре.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *