Лилав шампоан за руса коса

Единственото нещо, за което никой не ме предупреди, когато изсветлих косата си от тъмно кафяво до ягодово русо, е, че ще трябва да приема изцяло нова рутина за поддържане на косата, която скоро ще включва научаване как да използвам лилав шампоан, за да поддържам цвета си свеж .

Боядисване на руса коса

Освен инструкциите, които получих от тогавашния си фризьор да овлажнявам къдриците си по-често, нямах представа от каква поддръжка се нуждае новият ми цвят. Така че представете си изненадата ми, когато моите руси кичури избледняха само за няколко седмици и трябваше да коригирам цвета си от нов професионалист. Едва тогава научих, че лилавият шампоан е тайната за поддържане на моята руса боя.

Много от нас с неестествена руса коса са много запознати с лилавия шампоан, но за тези, които не са, това е тониращ шампоан, създаден специално за руса, сива или студена коса, за да премахне жълти или месингови тонове. Виолетовият цвят в шампоана контролира топлината в косата ви, като неутрализира пожълтяването, което прави косата да изглежда по-блестяща и хладна.

С лилав шампоан можете да поддържате свеж рус вид и да предотвратите косата ви да изглежда месингова и жълта, като използвате само веднъж на всеки две измивания.

Но както с всеки продукт за поддържане на косата, има някои неща, които трябва и не трябва да правите. Последното нещо, от което се нуждаете, е да увредите косата си, като нанесете неправилно шампоана, така че ако мислите скоро да станете блондинка (или просто сте любопитни да разберете как работи продуктът), прочетете напред за кратко ръководство за това как да използвате лилав шампоан.

Какво е лилав шампоан?

Мислете за лилавия шампоан като за охлаждащ агент. Изрусената руса коса може да се окисли, което е начинът, по който се образуват нежелани жълтеникави тонове в косата. Оцветеният шампоан ще тонизира тези месингови цветове и ще ви даде по-студено русо. Лилавото и жълтото са допълващи се цветове на цветното колело и взаимно се компенсират.

Кой трябва да използва лилав шампоан

Лилавият шампоан трябва да се използва само за руси до светло кафяви акценти. Той е за коса, която има нежелани жълти нюанси. Хората с по-тъмна коса или червенокоси могат да използват лилав шампоан, но тоновете им няма да бъдат променени, т.е. няма смисъл. 

Как лилавият шампоан е полезен за косата

Руса косаРаботата с това да станете блондинка е, че може да ви отнеме няколко различни сесии с вашия колорист, за да получите нюанса, който така или иначе искате (особено ако ще станете платина), и тъй като боята и обезцветяването са вредни, искате да избегнете да ги приложите отново, доколкото е възможно.

Поддържането на боядисването ви с лилав шампоан ще помогне за удължаване на времето между боядисванията и ще намали щетите от прекомерното избелване. Въпреки това, това не означава, че трябва да избягвате да се връщате в салона напълно. Лилавият шампоан не е нищо друго освен временно решение.

Как да го използвам

Лилавите шампоани обикновено са доста силни, така че когато го добавяте към рутината си, е препоръчително да го смесите с обикновения си шампоан, така че да не навреди на косата ви. Много лилави шампоани изсушават например. Използвайте около веднъж седмично, когато косата ви започне да става жълта.

Тъй като лилавите шампоани са силни и могат да оставят много пигмент върху косата ви, не искате да използвате твърде много или твърде малко. Недостатъчното количество лилав шампоан няма да тушира месинга ви, докато твърде честото използване ще направи косата ви пепелява или лилава. Най-добре е да го използвате веднъж седмично в зависимост от това колко често миете с шампоан.

Трябва ли да използвам и лилав балсам за коса

Лилавият балсам ще има същия ефект като шампоана и използването на двата може всъщност да изсуши косата ви. Освен това лилавият шампоан незабавно ще тонизира косата ви след измиване, така че не е необходимо да удвоявате лилавите продукти за коса. За да предпазите косата си от изсушаване, по-добре е да продължите с укрепващ или възстановяващ балсам.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *