как се слага руж

Макар че фон дьо тенът играе важна роля във всяка грижа за красотата, тъй като прикрива отворените пори или тъмните петна, той може също така да прикрие естествения ви тен и изражение. Тук идва ред на ружа. Само няколко цветни петна по бузите могат да открият свят от естетически възможности – от подчертаване на естествените тонове и контури на лицето до изостряне или омекотяване на цялостния тен. Използвайте този наръчник, за да навлезете в света на ружа и да създадете онзи сладък, очарователен вид – или да възстановите естествения руж, който сияе отвътре.

Как да нанасяте руж за всякакъв вид

Изборът на подходящ руж е нещо повече от избор на цвят. Можете да избирате измежду различни формули – прахообразни, кремообразни или течни – в зависимост от желаното покритие.

Прахообразните ружове са най-лесни за използване, особено когато се нанасят с професионални четки за руж. Четките с много мек косъм са склонни да задържат много пудра за придаване на естествени нюанси и завършеци. Започнете с нанасяне на обилно количество пудра за руж върху четката, като потупвате излишната пудра върху салфетка или дланта на ръката си. След това нанесете леко количество цвят с широки, кръгови, размазващи движения по линията на скулите, за да създадете мек ефект без забележими граници. Това ще придаде естествено здрав, зачервен вид.

За да изглеждате по-изящно, разнесете прахообразен руж под по-остър ъгъл на четката по линията на бузите. Избягвайте да нанасяте руж под линията на носа, тъй като това може да създаде ефект на увиснали бузи.

Ако имате високи и изразени скули, нанесете светли цветове с широки кръгови движения, за да омекотите бузите. Силните цветове могат да привлекат твърде много внимание към бузите, като подчертаят тяхната височина и обем. Избягвайте червеникави цветове и оставете пудрата да се слее естествено с кожата.

Обърнете внимание на симетрията при нанасянето на руж. Винаги разнасяйте ружа в една и съща посока от двете страни на лицето си и проверявайте два пъти дали най-тъмните части на бузите съвпадат идеално от лявата и дясната страна.

Как професионалните гримьори предотвратяват появата на груби линии?

Четката за руж с широк връх няма да остави груби линии. За най-добър ефект върхът на четката трябва да следва дръжката, докато нанасяте ружа върху бузите си.

Подходящият завършек на ружа за вас

Подобно на формулите, можете да персонализирате текстурата на ружа с различни покрития – от матови до блестящи. Изборът на подходящото покритие зависи от личните предпочитания и вида на визията, която се опитвате да постигнете, но не забравяйте да внимавате за покрития, които могат да влязат в противоречие с вашия тип кожа.

Младите жени, които са склонни към матов грим, могат да изберат матов руж, за да избегнат прекомерния блясък, докато зрелите жени трябва да изберат матов или естествено сияен завършек с фини гранули, а не силно лъскав руж. Искате да се въздържите от перления ефект, но все пак искате нещо по-прозрачно от матово? Заложете на кадифеното качество на полуматовия тип.

Всяко покритие придава различна текстура:

  • Светене: Младежки, здравословен, ясен и прозрачен
  • Полуматов: Меко, светло и замъглено
  • Матова: Изтънчен, деликатен и модерен

Изтънчени техники за руж

Добре подбраният руж може да подобри цвета на кожата и да придаде контур на лицето. Ако искате да омаловажите разликата в цвета на кожата на лицето и шията, опитайте да разнесете остатъка от руж нагоре от долната част на брадичката, след като сте направили бузите си.

Опитвате се да омекотите контурите на носа си? Добавете малко цвят в областта на носа. Притеснявате се повече за матовостта около устните или за лющенето на фон дьо тена? Прикрийте ги, като нежно нанесете щрихи червено от под носа до горната устна.

 

Какъв е вашият цвят на ружа?

Имайте предвид, че не всеки руж ще подхожда на желаната ви визия – изберете правилния нюанс, който да ласкае тена ви. Изберете розов руж за светъл цвят на кожата, коралов или червен за среден цвят на кожата или оранжев и бежов за по-тъмен цвят на кожата. Ако сте в настроение да експериментирате с различни цветове руж, играйте на сигурно, като първо ги комбинирате с други цветове грим, които се съчетават естествено с кожата ви.

За да изглеждате гримирани с усещане за единство, опитайте да съчетаете цветовете на ружа за бузи и цвета на устните си. Когато носите яркочервено червило например, лек слой червен руж ще прикрие всички следи от лющене на фон дьо тена.

Гримът е творческо средство за изразяване на вашата индивидуалност, така че се забавлявайте с него! Като координирате цветовата си палитра с ружа за бузи, ще създадете идеалния шедьовър на грима си за нула време.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *