Сухата кожа може да бъде изключително досадна и дразнеща. Въпреки това, има начини чрез които да се справим с нея и да възвърнем здравословния вид на нашето лице и тяло. Нека разгледаме как правилно да я почиствате, хидратирате и да се гримирате, ако сте с такъв тип.

Как да почистваме сухата кожа?

Сухата кожа изисква специални грижи, чрез които да се запази нейният сияен вид. Ето какви са правилните стъпки, споделят експертите от BeautyMall:

  • Изберете подходящ продукт

За този тип е важно да се третира с нежен продукт за почистване, който да не я дехидратира още повече. Не ползвайте сапуни, които изсушават допълнително, а млека или кремове.

  • Не изплаквайте с гореща вода

Горещата вода може да допринесе още повече за по-силното изсушаване на кожата. Използвайте топла, но не и гореща вода при измиване.

  • Почиствайте с нежни движения

Не трийте с груби движения при почистване. Внимателно нанасяйте почистващото средство и го отстранявайте с мека кърпа или памучен тампон.

Следвайки тези съвети, ще предотвратите задълбочаването на неприятното състояние.

Как да хидратираме сухата кожа?

Тя лесно губи своята влажност, поради което е по-податлива на раздразнения и дехидратация.

  • използвайте специализирани продукти – предлагат се специализирани козметични продукти и кремове за грижа за сухите лице и тяло, които съдържат необходимите съставки;
  • нанасяйте крем след всяко почистване – важно е да поддържате кожата си през целия ден. За хидратирането е необходимо да нанасяте крем за лице и тяло след всяко почистване, като по този начин ще задържите влагата в нея;
  • избягвайте агресивни съставки – внимавайте с продуктите, които съдържат агресивни химикали или алкохол, защото те може да дехидратират повече от необходимото.

С правилната грижа ще се сдобиете с мека, гладка и здрава кожа.

Какъв грим да използваме, ако имаме суха кожа?

Ако сте със сух тип и искате да се гримирате, е най-добре да използвате фон дьо тен, който съдържа хидратиращи съставки. Той ще прикрие несъвършенствата и в същото време ще я поддържа хидратирана. 

Също така, при контуриране и нанасяне на червило, е по-добре да заложите на кремообразни варианти пред пудри, които може още повече да изсушат лицето. А при отстраняване на грима, третирайте със специални продукти за деликатна грижа.

Справянето със сухата кожа изисква грижа, професионална козметика и подходящи средства, тъй като не става въпрос само за моментното състояние, но и за дългосрочното поддържане на красив и здрав външен вид.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *