маска за устни

Сухите устни ви разстройват? Ние ти съчувстваме.

Напуканите, нежни устни наистина могат да развалят атмосферата. Освен това те не са най-добрата основа за онази емблематична визия с червено червило, която щяхте да изпробвате.

Независимо дали сте забравили да подготвите нацупеното си лице със SPF преди деня на плажа или устните ви винаги са по-сухи, хидратиращата маска за устни може да е точно това, от което се нуждаете за дълготрайно облекчение.

Докато вашият надежден балсам за устни стои на дъното на чантата ви и ви подкрепя през всяко ново приключение, понякога имате нужда от нещо малко по-силно.

Точно така, маска, специално създадена за най-красивите устни. Нека проучим как работят маските за устни и защо може да искате да добавите маска за устни към рутината си.

Какво е маска за устни?

Важно е да се отбележи, че не всяка кожа на тялото ви е еднаква. Кожата на лицето ви е много различна от кожата на устните ви. Всички сме преживели момент, когато лицето ни се чувства щастливо и сияещо, но устните ни са супер напукани (и обратното).

Грижата за устните и грижата за кожата са различни, така че вероятно не искате да напените устните си с овлажнител за лице. По принцип вашите устни се нуждаят от различни съставки и грижи от кожата ви.

Как действат маските за устни?

Докато балсамът за устни хидратира устните ви, маската за устни осигурява по-интензивно лечение.

Формулата на маската за устни може да върне устните ви във форма, осигурявайки успокояващи, плътни и омекотяващи резултати. И за разлика от балсамите за устни, резултатите от маските за устни са предназначени да продължат по-дълго, тъй като техните овлажняващи съставки осигуряват по-дълбока доза грижа. Това също означава, че не е необходимо да кандидатствате отново няколко пъти.

Както всеки продукт за красота, разнообразието от маски за устни е голямо. Като цяло те се правят с по-плътни съставки от балсамите за устни, като масло от ший, кокосово масло или масло от жожоба.

Те също идват във всички различни форми – лист, желе или глина, каквото и да е! Някои маски са предназначени за около 15 минути, докато други работят цяла нощ.

С толкова много за избор, може да бъде непосилно да изберете най-добрия продукт за вас. Начинът да потърсите най-добрите маски за устни е прост: вижте списъка с съставките.

Как да използвате маска за устни?

Свършихте домашното си с грижата за устните, намерихте перфектния продукт за нацупеното си лице и сега е време да оставите новата си маска за устни да подейства магически.

1. Подгответе скраб за устни

Преди да се развълнувате твърде много и да намажете новата си маска, отделете минута, за да подготвите устните си. Използвайте ексфолиращ скраб за устни, за да започнете нещата.

Комбинацията от захар и кафе на прах от семена от арабика осигурява нежно ексфолиране на мъртвите повърхностни кожни клетки, докато витамин Е, семена от кафе и слънчогледово масло помагат за кондиционирането на устните ви. Звучи като рай, нали? Да започваме:

  • Вземете топка и я масажирайте върху устните си.
  • Избършете излишното.
  • Готови сте да се маскирате!

2. Време е за маска за устни

Главното събитие. Грабнете своята маска за устни и не забравяйте, че малкото отива много. Потупайте желето с пръст и го нанесете преди лягане, третирайки го като маска за устни за сън.

Ако не сте планирали предварително и се нуждаете от бързо решение, използвайте го през деня, като го оставите да подейства за 15 минути и избършете излишното.

3. Поддържайте грижата

Въпреки че добавянето на маска за устни към вашата нощна рутина със сигурност е поведение на гуру за красота, то не спира дотук. Като всяко нещо в грижата за кожата, последователността е ключова! Това не означава, че трябва да използвате маска за устни 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, но означава, че трябва да се отнасяте към устните си с това, от което се нуждаят.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *