сух шампоан

Сухият шампоан е „топито“ сред спестяващите време продукти за красота. Той е идеален, когато просто нямате време да се измиете между всичко останало в списъка си със задачи, но все пак искате да дадете вид на косата си.

В наши дни можете да намерите сух шампоан в няколко форми, включително суха течност, суха пяна или спрей, което е най-често срещаният вариант. Можете дори да закупите оцветени сухи шампоани.

Колкото и удобен да е сухият шампоан, все още има някои дискусии относно правилния начин за прилагането му, тъй като някои експерти твърдят, че трябва да го прилагате само в корените си, докато други твърдят, че цялата ви коса трябва да се третира. Да не говорим за дългогодишната борба да се окажете с корени, които изглеждат така, сякаш току-що сте ги оцветили с тебешир.

Ако искате да знаете как точно да нанасяте сух шампоан заедно с няколко други професионални съвета, прочетете надолу.

Какво е сух шампоан?

Сухият шампоан е абсорбиращ спрей, съставен от компоненти на нишесте или алкохол, които елиминират и попиват излишната естествена мазнина, други мазнини, мръсотия и пот или миризма, произведена от космените фоликули, наречена себум.

Тези шампоани са най-бързото решение за мазна коса

Мислете за него като за прахообразен спрей без вода, който ще придаде на косата ви свежа миризма, вид и усещане между измиванията. Но за да бъде ясно, това не е същото като истинския шампоан, така че макар да може да е удобна алтернатива на пълното измиване от време на време, също е важно да знаете кога е време да спрете.

Какви са ползите от използването на сух шампоан?

Има много причини, поради които някой може да инвестира в сух шампоан, които не се ограничават само до удобството.

нанасяне на сух шампоан

  1. Може да ви спести време от честото миене на косата.
  2. Запазва естествените масла.
  3. Служи като бързо решение за освежаване на косата ви.
  4. Придава обем и текстура на фина или тънка коса.
  5. Подобрява миризмата на косата между измиванията.
  6. Може да прикрие появили се корени преди да е станало време за боядисване.

Въпреки че всички тези точки са обещаващи, важно е да запомните, че продуктите за коса не работят еднакво за всички, така че не забравяйте да направите собствено проучване, преди да купите такъв. Става дума за намирането на този, който работи най-добре за вас, вашия тип коса и вашите нужди. За да експериментирате с различни продукти, специалистите препоръчват да закупите версии на сух шампоан с размер за пътуване, за да усетите продукта, преди да купите такъв в пълен размер.

Колко често мога да използвам сух шампоан?

Въпреки че сухият шампоан трябва да ви даде освежаване, той може да бъде и източник на натрупване, ако не внимавате. Ако прекалявате със сухия шампоан, косата ви може да стане по-уязвима към накъсване или да се почувства суха и чуплива. Здравето на вашия скалп може да бъде засегнато от натрупването на продукта и да започне да сърби, да причини пърхот или възпаление.

За да поддържате скалпа си здрав, по-добре да използвате сух шампоан само един до два дни в седмицата или да го използвате като завършващ спрей за лек обем. Можете също така да миете косата си два до три пъти седмично и да използвате сухия шампоан между дните, за да избегнете изглаждане на косата от омазняване.

Ако имате активен начин на живот или имате натоварен график, може също да сте предразположени към омазняване на косата в резултат на често движение, така че помислете дали да съобразите употребата си с графика си.

Как да нанесете сухия шампоан по правилния начин

Сухият шампоан е доста лесен за използване и не изисква време за подготовка. Ето как работи в три прости стъпки.

слагане на сух шампоан

Стъпка 1: След като изберете предпочитания от вас сух шампоан, разклатете добре кутията или бутилката и я задръжте на около 15-25 см от косата си.

Стъпка 2: За да изсушите косата, нанесете продукта на големи секции със замахващо движение, за да таргетирате само мазните зони в корена. Можете също така да го напръскате до средните части и краищата, ако искате да постигнете обем и текстура след стилизиране.

Стъпка 3: Изчакайте около 30 секунди, преди да масажирате косата си с пръсти или да я разресвате. Ако му дадете малко време да престои след първоначалното нанасяне, ще му позволите да активира и почисти косата ви. Можете да приложите повече, ако желаете – само внимавайте да не прекалявате.

Може ли всеки да използва сух шампоан?

За съжаление, някои хора ще се възползват от сухия шампоан повече или по-малко от други. Сухият шампоан вероятно ще помогне на тези, на които лесно им се омазнява скалпът. От друга страна, хората с чувствителен скалп, косопад, пърхот, себореен дерматит и псориазис на скалпа може да не се възползват толкова много.

Ако не сте сигурни дали сухият шампоан ще ви свърши работа, консултирайте се с фризьор или дерматолог, за да разрешите всякакви притеснения.

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *