сухо четкане

Ами ако ви кажа, че триенето на бодлива четка върху кожата ви може да излекува целулита ви, да засили притока на кръв и да ви накара да сияете? Вероятно ще ме погледнете сериозно, нали?

Е, „сухото четкане“ всъщност е доста обичана практика за красота – по дяволите, дори Гуинет Полтроу, кралицата на скъпата красота, се кълне в тази процедура.

Но честно казано, търкането на четка върху краката ви изглежда странно. Наистина странно.

И така, какво точно е сухо четкане?

Сухото четкане е лечение, използващо четки с твърд косъм, за да помогне за ексфолирането на мъртвите клетки от повърхността на кожата. Смята се също, че процедурата спомага за подобряване на лимфния дренаж и циркулация.

Сухата четка може да се предлага в различни форми и размери, но обикновено има естествен косъм, който е достатъчно мек, за да почистите лицето и тялото си, и често включва дълга дръжка за по-труднодостъпни места (като гърба).

Можете ли наистина да видите ползите за здравето от сухото четкане?

премахване на целулит със сухо четкане

Основното предимство: ексфолиране. Сухото четкане подобрява външния вид на кожата, като премахва горните слоеве на кожата, като по този начин премахва матовите и мъртви кожни клетки и разкрива здрава кожа.

Хората се кълнат в сухо четкане за целулит и дерматолози казват, че може да помогне. По принцип целулитът се появява, когато джобове телесна мазнина се притискат към вертикалната съединителна тъкан, заобикаляща мастните клетки. Това оказва натиск върху съединителната ви тъкан, което в крайна сметка избутва мазнините към горните слоеве на кожата. Сухото четкане помага за насърчаване на циркулацията и лимфния дренаж, което може да помогне за намаляване на възпалението и укрепване на съединителната тъкан – и на свой ред минимизира появата на целулит.

Все пак трябва да се отбележи, че сухото четкане е може би най-малко ефективният метод за справяне с досадния целулит (и не за всяка кожа се препоръчва). Има малко данни, показващи колко ефективно е сухото четкане за насърчаване на кръвообращението и стимулиране на лимфната система.

Има ли някакви недостатъци на сухото четкане?

масаж с твърда четкаОпределено го пропуснете, ако имате суха или чувствителна кожа или ако имате екзема. Когато кожната бариера е нарушена, това може да доведе до дразнене, възпаление и влошаване на сухотата. По принцип ексфолирането на вече чувствителна кожа може да влоши проблемите ви.

Ако искате да видите резултати (особено за целулита), трябва да четкате всеки ден. А и ефектът от сухото четкане е краткотраен и след като лечението спре, целулитът ще се върне.

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *