витамин е

Вероятно вече използвате масло от витамин Е в някои от продуктите си за грижа за кожата (дори и да не го осъзнавате). Маслото идва с огромен набор от предимства – бори се с признаците на стареене, предпазва от замърсяване и минимизира появата на тъмни петна – така че има смисъл, че тази мощна съставка е толкова популярна.

Витамин Е също се оказва пръв приятел за грижа за кожата с все по-популярния витамин С, главно поради това колко добре работят заедно, когато се комбинират. Интересувате ли се да научите повече за добавянето на масло от витамин Е към вашата рутина? Да, така си помислих.

И така, какво точно е маслото от витамин Е?

Витамин Е е естествено извлечено масло, намиращо се в източници като авокадо, зехтин и сладки картофи – и нашите тела също го произвеждат. Поради огромните ползи от маслото от витамин Е, то се използва в твърде много продукти за грижа за кожата, за да бъдат преброени (често е посочено като токоферол в списъка със съставки на кремове за очи, серуми и овлажнители). Можете също така да закупите чисто масло от витамин Е, което да използвате самостоятелно или да смесите с други продукти за грижа за кожата.

Как работи?

Маслото от витамин Е е антиоксидант, което означава, че се бори със свободните радикали в телата ни, причинени от незащитено излагане на ултравиолетови лъчи и замърсяване. Свободните радикали причиняват клетъчна мутация, което води до фини линии, бръчки и тъмни петна, да не говорим за заболявания като рак на кожата.

Маслото от витамин Е може също така да помогне за избелване на тъмни петна и белези, да успокои възпалителни състояния на кожата и да осигури дълготрайна влага, като същевременно запази защитната бариера на кожата непокътната.

Мога ли да сложа масло от витамин Е на лицето си?

витамин е за кожатаНапълно! Всеки, който се бори с увреждане от слънцето, загуба на еластичност и дехидратация, може да се възползва от масло с витамин Е.

Тъй като абсорбира ултравиолетовата светлина и действа като естествена бариера срещу слънцето, може да мажете под ежедневния SPF за допълнителна защита.

Как да използвам масло от витамин Е?

Силно концентрирана форма може да е твърде тежка за носене под грим през деня. Вместо това изберете продукт, който съдържа разредена версия на витамин Е. Той ще създаде защитна бариера върху повърхността на кожата ви, за да предпази вредното въздействие на свободните радикали и замърсяването.

Чистото масло трябва да се запази за нощна употреба. Но тъй като витамин Е обикновено е под формата на масло, той не се смесва добре с продукти на водна основа.. Така че не забравяйте да изсушите напълно лицето си, преди да нанесете маслото, или то няма да попие в кожата ви.

Той не само е много ефективен сам по себе си, но е още по-добър, когато се комбинира с други активни вещества, като витамин С и ферулинова киселина. Чрез комбинирането на маслата, витамин Е се стабилизира и производството му в кожата всъщност се ускорява.

витамин е в продуктиВъпреки че със сигурност можете да наслагвате продукти и да правите своя собствена смес, често витамин Е и витамин С се комбинират в един мощен еликсир, който предлага двойна защита. Витамин С засяга повърхността на кожата, докато витамин Е има тенденция да прониква по-дълбоко. Така че най-вероятно вашият любим серум с витамин С също съдържа витамин Е, което ви позволява да се възползвате от предимствата на комбинираните антиоксиданти.

Кой не трябва да използва масло от витамин Е?

Въпреки че различни типове кожа се възползват от този вълшебен еликсир, по-добре стойте далеч от продуктите, богати на витамин Е, ако имате склонност към изпъпчване. Не само може да влоши акнето, но и да раздразни тези с чувствителна кожа, което води до лющене и сърбеж.

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *