почистване на очи на новородено

Редовната очна хигиена при кърмачета е мярка за премахване на някои очни патогени като мръсотия (гурели), микроорганизми… Всъщност много родители не знаят как правилно да почистват очите на децата си. като по този начин причинява някои грешки при почистване на очите и причинява неблагоприятни последици.

1. Ефекти от хигиената на очите при бебета

Правилната очна хигиена за деца и бебета има предимства като:

Премахва мръсотията от очите на детето и помага за намаляване на риска от очни заболявания: Много родители смятат, че новородените бебета често в къщата има малък контакт с прах, така че няма нужда да почиствате очите. Това обаче не е така, новородените бебета трябва да бъдат изложени на секрети от тялото на майката, а при бебета под 3 месеца слъзните жлези не са напълно развити, така че очите не са почистени със сълзи.

При почистване на очите помага за премахване на мръсотията от раждането и излагането на околната среда. Има ефект на намаляване на дискомфорта, когато децата имат очни заболявания, причинени от микроорганизми: Редовното измиване на очите помага за отстраняването на патогенните микроорганизми, което прави очите на децата по-комфортни, когато са възпалени.

За бебета, които имат следродилен конюнктивит поради контакт с телесни течности на майката при раждането с проява на много секрет след раждането, двете очи са залепени едно за друго всяка сутрин, когато се събудят… кърмачетата също са ефективни за намаляване и премахване на тези симптоми.

Въпреки това, ако измиете добре очите, но симптомите не намаляват, а са по-тежки като засилен секрет от очите с гной, трябва да отидете в медицинско заведение за преглед и лечение с лекарства. Необходимо е очите на децата да се почистват правилно, за да се постигне желания ефект, ако не са почистени правилно, може неволно да причини повече проблеми на очите на децата.

2. Как да почистваме очите на бебетата

  • Стъпка 1: Подгответе инструменти, включително физиологичен разтвор за измиване на очите, 2 стерилни марлени тампона за почистване на всяко око.
  • Стъпка 2: Преди да почистите очите или носа на вашето дете, уверете се, че ръцете ви са чисти, като ги измиете със сапун и чиста вода.
  • Стъпка 3: Извадете стерилната марля и я накиснете във влажен физиологичен разтвор, след това внимателно избършете в посока от главата към ъгъла на окото, след което направете същото и с другата страна. Очите на децата могат да се почистват 2 до 3 пъти на ден, в моменти като след събуждане, след къпане и вечер преди лягане. За деца с много гурели в очите може да се измие по всяко време, когато се появят много.

За да избегнат очни заболявания при бебета, родителите трябва да комбинират измиването на лицето на бебето след измиване на очите с топла преварена вода и смесена с малко сол, докато детето навърши поне 6 месеца. Обърнете внимание на отделните кърпи за деца, трябва да сушите кърпите за деца на слънце, за да намалите количеството на микроорганизмите.

3. Неща, които трябва да имате предвид, когато почиствате очите на децата

За да избегнете грешки при почистване на очите на малки деца, е необходимо да обърнете внимание на следното:

Категорично не използвайте стерилна марля за почистване на двете очи при деца, защото това неволно ще причини инфекция. патогени на очите един към друг. Особено когато детето има конюнктивит (известен също като розово око) на едното око, но споделянето на марля за почистване на окото на детето ще разпространи инфекцията в другата страна.

Очната хигиена на новороденото помага за предотвратяване и лечение на някои случаи на очни заболявания. Когато обаче детето не показва признаци на подобрение или има обилна гной в окото, е необходимо детето да се заведе в специализирано лечебно заведение за ранна диагностика и лечение. Обърнете внимание, за да създадете навик за правилно измиване на ръцете със сапун, преди да почистите очите на малки деца, много родители пропускат тази стъпка, но ние знаем, че върху кожата има много микроорганизми, които могат да причинят заболяване, ако ръцете бъдат докосвани. Директният контакт с детските очи е непреднамерен мост за контакт на микроорганизмите с лигавицата на очите на детето, което може да причини очни заболявания при кърмачета.

В допълнение , за да се грижим за очите на бебетата, е необходимо да се ограничи излагането на децата на риск от заболяване, като например когато децата излизат навън, е необходимо да има мерки за защита на очите, за да се избегне слънчева светлина и дим. прах; Избягвайте близък контакт с хора с потенциално заразни заболявания на очите, особено по време на огнище на розово око.

При бебетата органите и имунната система не са напълно развити, затова е необходимо да се грижите правилно за тях, при което окото е орган, който се нуждае от грижи и защита, защото има висок риск от инфекция. . Родителите трябва редовно да почистват правилно очите на децата си, за да избегнат патогени, които могат да причинят заболявания при децата, които могат да повлияят на способността на детето да наблюдава по-късно и детето да има най-цялостно развитие.

За да бъдат децата здрави и да се развиват добре, е необходимо да има хранителна диета от гледна точка на количествен и качествен баланс. Ако на децата не се предоставят адекватни и балансирани хранителни вещества, това ще доведе до заболявания на излишък или липса на хранителни вещества, които се отразяват неблагоприятно върху цялостното развитие на децата по отношение на физически, умствени и двигателни умения.

Децата, които не се хранят правилно, са изложени на риск от микроминерален дефицит, причиняващ анорексия, забавяне на растежа, малабсорбция,… Ако забележат горните признаци, родителите трябва да допълват децата си с продукти които съдържат лизин, основни микроминерали и витамини като цинк, хром, селен и витамини от група В, за да помогне за пълното задоволяване на хранителните нужди на децата. В същото време тези основни витамини също така подпомагат храносмилането, подобряват усвояването на хранителни вещества, помагат за подобряване на анорексията и помагат на децата да се хранят добре.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *