И все някога ни канят на детски рожден ден. Голямата чуденка какво да купим започва. Първо се преравят по-известните магазини за играчки, за да установим, че нямаме идея какво има детето и какво не. След това осъзнаваме какви пластмасови боклуци се каним да купим и накрая идва и големият въпрос: “Е, какво тогава да купя за рожден ден на дете? Не ми се дават пари в плик.”

Тук събрахме 15 идеи за подаръци, подходящи за дете на 1 година, а в някои случаи и за по-голямо дете, които вярваме, че са по-различни, интересни и стойностни от това да подарим поредната количка или кукла. Гарантираме, че подаръкът ви ще се запомни, а и искрено се надяваме да сме ви улеснили. Щом попадате на тази статия, значи определено ви е нужна помощ

Нашите 15 идеи за подарък на дете на 1 годинка са:

Ваучер за бебешко спа

спа за бебеЗа съжаление, още такива центрове има само в няколко градове, но ако живеете в тях: това е супер преживяване. Спа центровете като White Lagoon предлагат няколко варианта на услуги като плаване и масаж за бебета, семейна вана, както и вип зала.

 

 

Дървена катерушка

дървена катерушкаНе е от най-бюджетните варианти, но ако сте повече хора, това със сигурност е супер подарък, а и не си представяйте катерушките в парка. Продават се доста по-компактни варианти, които да могат да намерят своето място в детската стая.

 

 

Кехлибарена гривна или герданче

кехлибар за бебеКехлибарът отделя безвредни масла, които при проникване в кожата, имат благоприятен успокояващ ефект. Особено помага при никнене на зъбки за облекчаване на дискомфорта.

 

 

Колело за баланс

колело за балансЗа разлика от обикновените колела, това няма педали и идеята му е детето да свикне да пази баланс, да тръгва и спира и чрез това колело да съзрее и стане готово за колело с педали.

 

Ваучер за фотосесия

фотосесия с тортаВинаги може и още, и още снимки да се направят на детето. Това е подходящ подарък за дете, което си има всичко. Напоследък нашумяват и т.нар “smash cake” фотосесии, които са точно при навършване на 1 годинка на детето, където му се дава възможността блаженно да се намаже с торта, докато фотографът запечатва тези сладки моменти.

 

Посребрени кутийки за зъбче и кичур коса

кутийки за зъбче и косичкаТези луксозни кутийки грижливо ще запазят спомена за цял живот. Това е нещо, което едва ли родителите биха купили сами, а същевременно определено би стояло добре в някоя витрина или в детската стая.

 

Персонализирана звездна карта

звездна картаЗа разлика от подаряването на звезда, което е доста съмнително и неясно, този подарък има доста по-сантиментална стойност. Можете да подарите рамка със снимка на звездното небе точно в определен момент – дата и час. Така можете да пресъздадете подредбата на звездите при раждането на детето.

 

Ръчно правен албум за снимки

ръчно правен албум за снимкиМоже да изберете темата, така че да пасва идеално на детето и родителите и да създадете истинска радост, че те притежават нещо толкова персонализирано и по вкуса им. Ако например детето обожава еднорози, то можете да поръчате албум с еднорози, в който впоследствие да бъдат поставени най-любимите моменти на семейството. Подобни албуми определено приковават вниманието като нещо много оригинално и различно, а и са страшно красиви. Снимката сме взели от angela.nedialkova от Instagram.

 

Сребърна или златна монета

сребърна монетаДобра инвестиция и визия за подарък, вместо обичайното даване на пари, а и да се надяваме, че наистина след време ще бъде още по-ценен. Можете дори да ги персонализирате, стига да сте предвидили достатъчно време това да се случи,

 

 

Персонализирана детска книга

персонализирана книгаДа, вече съществува такава услуга – да създадат книга с главен герой детето, на което ще я подарите. Освен името на детето, което ще присъства в историята и на корицата, ще имате възможност да доближите физическите черти и образа на героя до този на детето. Това се казва супер идея, нали?

 

Карикатура

карикатураМоже би е леко изтъркано и доста от родителите имат в домовете си покрай сватби или други поводи, но пък най-вероятно ще сте първите, които ще подарят карикатура на семейството, в която да присъства и най-новия му член.

 

 

 

Комплект за гипсови отливки на ръце

гипсови отливки на ръцеМоже би сте попадали на клипче как се прави такава отливка в някоя от социалните мрежи и сте си казали, че е много яко, но после сте забравили. Определено остава страхотен спомен, а и не е сложно за правене, защото в комплектите в включено всичко необходимо.

 

 

 

Гравирани прибори за хранене

гравирани детски прибориСлед една годинка е времето за започване на ученето за самостоятелно хранене на бебето. Какво по-мотивиращо и подходящо от комплект лъжица, вилица и ножче с детски мотив и гравирано името на бебчето.

 

 

 

Персонализирана рамка тип картина

рамка с мечеТук има свобода за пълна индивидуализация на проекта, но не всеки би оценил такъв подарък. Всичко се прави ръчно и е по поръчка. Можете да намерите много хора, които се занимават с ръчни изделия и предлагат подобни изработки. Ние взехме вдъхновение от ateliezakrasoti в Instagram.

 

Сертификат за осиновено животно от зоопарка

жирафИ за тези, които наистина нямат нужда от нищо и подкрепят благотворителността – ето една супер идея. Зоопарковете предлагат дарителска и осиновителска програма за подкрепа на отглеждането на животните им. Може да изберете животно, на което да помогнете като поемете разходите по отглеждането му за определен период от време. А при желание е възможно поставянето на табелка с имената на осиновителя пред помещението на осиновеното животно.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *