етично порно

Ако сте сексуално човешко същество, има вероятност да надникнете в съдържание за възрастни поне веднъж (или няколко пъти) в живота си. Независимо дали за вдъхновение, техники или просто за излизане, когато възникне желанието да пуснете видеоклип на NSFW, естествен инстинкт е да натиснете Google за какъвто и порно жанр да ви харесва. Често вашето търсене ще ви отведе до изобилие от безплатни порно сайтове. И въпреки че може да получите бързане от достъпа до този тип съдържание, без изобщо да въвеждате номера на картата си, съжалявам, че сте носител на лоши новини, но безплатното порно не е непременно „безплатно“. Не само това, но съдържанието на тези сайтове често не е най-здравословното за вашия сексуален живот.

„Тъй като безплатните сайтове са толкова нормализирани и лесни за достъп онлайн, лесно е да забравите да зададете въпроса откъде идва съдържанието“, казва сертифицираният секс терапевт Кейт Левин, LMHC. „Хората, участващи в порно или всякакъв вид секс работа, заслужават да бъдат в безопасност и уважавани, както и компенсация за техния труд.“

Въпреки че наличието на масов достъп до безплатно порно съдържание онлайн може да изглежда нещо положително – особено за хора с ограничен бюджет или които за първи път се запознават с него – това, което може би не знаете е, че голяма част от това „безплатно“ съдържание е откраднато или дублирани от други платени сайтове и оригинални създатели. В допълнение, порно съдържанието, направено за масов достъп, често се произвежда при изключително неетични условия.

И ICYDK, повечето безплатни порно сайтове редовно публикуват видеоклипове, които са значително свръхпродуцирани, което създава много нереалистични очаквания относно секса и сексуалните „норми“. Особено за по-младите хора или тези, които наскоро са сексуално активни и/или любопитни, излагането на неетично порно съдържание – без да знаят, че има налични алтернативи – може да ги накара да поддържат определени негативни вярвания или очаквания за себе си, що се отнася до половия акт.

Например, те може да мислят, че трябва да изглеждат или да се държат по определен начин в спалнята, да правят определени неща, за да угодят на партньора си, или да позволяват определено неприятно (и, нека бъдем честни, без съгласие) поведение или действия, за да се считат за „секси .” Произведеното неетично порно е особено вредно в изобразяването и отношението към жените изпълнители – но повече за това по-късно.

Тук идва нуждата от етично порно – или порно, произведено съгласно етични стандарти.

Какво точно е етично порно?

Както подсказва името, етичното порно е порно, произведено по етичен начин. Етикетиран е като такъв, защото продукцията се придържа към определен кодекс или стандарт на етика, определени от собствениците на фирми, продуцентите и изпълнителите.

„Етичното порно е широк термин, използван за описване на стил на правене на бизнес, който започва преди камерите изобщо да се задействат“, казва Анджи Раунтри, основател и директор на награждавания сайт за етично порно Sssh.com. „Етичното порно по този начин включва много по-добри бизнес практики.“ Тези практики включват предлагане на справедливи заплати както на изпълнителите, така и на екипа, предоставяне на почивки на изпълнителите, ако е необходимо, и създаване на безопасна и удобна среда за заснемане. За да плащат правилно на изпълнителите и екипа, тези етични порно сайтове често предлагат само платено съдържание – така че знаете, че поддържате справедлива работна среда за всички участници. „Освен това, етичните порно студия са склонни да бъдат наясно с маркетинга: те избягват разпространението на вредни тропи и стереотипи за изпълнителите и винаги са сексуално положителни и приобщаващи“, добавя Rowntree.

Какво прави порнографията етична?

Въпреки че производството и бизнес частта на порнографията са невероятно важни, когато става въпрос за създаване на етична среда, има и елементи за самото съдържание, които разграничават етичната порнография от тази, която можете да намерите на безплатен сайт.

Това, което отличава етичната порнография от нейните аналози, е нейната приобщаемост и социална осведоменост, обяснява клиничният сексолог и секс терапевт Глория Брейм, д-р. „Много продуценти на етично порно са включени [в това], че размерът на тялото, възрастта, цветът на кожата и други се почитат, което също е голямо отклонение от старото порно, [което] избираше само хора, които изглеждаха като модели и задаваха нереалистични стандарти за това как сексуалните партньори трябва да изглеждат“, казва Браме. „Важно е, че етичното порно се интересува от жените. Не всичко е създадено, за да го гледат мъжете. Това означава повече положителни женски герои, по-реалистични преживявания, които не разчитат на клишета – като онзи разносвач на пица, който се съблазнява навсякъде, където отиде – и понякога истинска интимност, която помага на зрителите да се свържат повече с актьорите и събитията.“

Какви са някои проблеми с етичната порнография?

Както при всичко, за което можете да платите, за да консумирате, важно е да се оборудвате с познания за даден бизнес, преди да го подкрепите с трудно спечелените си долари. Точно както етикетът „органичен“ често е неясен и обвит в неяснота в хранително-вкусовата промишленост, подобно порно, обозначено като „етично“, не винаги е напълно така, поради което е важно да се запознаете с бизнес практиките на даден сайт, преди да помислите да се абонирате. „Сайтовете, които включват етично порно, гарантират, че зрителите знаят техните политики, често като го правят част от тяхната реклама и много видимо на техния сайт“, казва Браме. „Ако не виждате думата „етичен“ подчертана на сайта, това не е!“

Ако планирате да консумирате редовно етично порно, правенето на собствено проучване е от решаващо значение, за да сте сигурни, че поддържате сайтове, които произвеждат и продават съдържанието си по етичен начин. Разглеждането на начина, по който плащат на своите изпълнители, какви са условията по време на снимките за актьорите и екипа, както и естеството на самото съдържание са чудесни стъпки, които трябва да предприемете във вашето проучване. Можете също така да обмислите да следвате любимите си изпълнители или продуцентски компании в социалните медии и други платформи, за да сте в крак с най-добрите производители в бранша – това също може да ви помогне да разберете какво харесвате и какво може да искате да държите под око за в бъдеще.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *