Оргазъм на зърната

В свят, обсебен от това какво има между краката ви, е лесно да забравите за основната ерогенна зона над кръста: зърната. Разбира се, има много други начини да изпитате „Голямото О“ (всъщност над десет). Но с изключение на определени фактори (като намаляване на бюста и операция на горната част на тялото…повече за това по-късно), гърдите на всички имат потенциала да отприщят мощен нов начин за кулминация. Ето, оргазъм на зърното.

Какво точно е оргазъм на зърното, ще попитате? Джанет Брито, д-р, сексолог и клиничен психолог в Хонолулу, определя оргазмите на зърната като „приятно освобождаване на сексуална възбуда, съсредоточено върху стимулация на зърното, а не причинено от директно стимулиране на клитора [или пениса].“ Способността ви да имате оргазъм на зърното се дължи на многото нервни окончания върху и около зърното ви, добавя д-р Холи Ричмънд, соматичен психолог и сертифициран секс терапевт.

Готови ли сте да опитате? По-нататък експертите разкриват какво е усещането при оргазъм на зърната, как да го постигнете и защо трябва редовно да показвате любов на зърната си.

Какво е усещането при оргазъм на зърното?

Усещането за оргазъм на зърната варира от човек на човек. Може да се почувства фино, мощно или като бавно натрупване.

„Зърната са ерогенни зони с хиляди нервни окончания. Те са много чувствителни за мнозина, а за други [стимулацията] може да бъде болезнена“, казва Дебра Лайно, д-р, сертифициран от AASECT секс педагог, сертифициран клиничен сексолог и терапевт за взаимоотношения. „Зърната могат да изпращат съобщения до сензорната кора на мозъка, която е същата област, която се стимулира от генитална стимулация.“

Освен това, някои индивиди може да почувстват оргазъм на зърното само в областта на гърдите, казва Шадийн Франсис, LMFT, сертифициран секс терапевт и брачен и семеен терапевт.

Супер, как се постига оргазъм на зърната?

Практика, практика, практика. Всяко тяло реагира на стимулацията по свой начин, така че е важно да експериментирате, да слушате тялото си и да се съсредоточите върху аспекта на удоволствието – не непременно целта на оргазма. За да разберете какво работи най-добре за вас, определено „започнете със самоудоволствие“ (известен още като мастурбация), казва Ричмънд. Така ще разберете какво бихте искали някой друг да направи. Освен това може дори да откриете, че едното ви зърно е по-чувствително от другото.

Когато започвате, Брито препоръчва „да експериментирате с различни докосвания“. Например, отидете на леко до умерено докосване на зърното (използвайки пръстите си) или можете да опитате да масажирате цялата гърда, след което преминете към пощипване, усукване и изстискване на цялата област. След това можете да преминете към издърпване на зърното, преди да се фокусирате директно върху самото зърно.

Може ли всеки да има оргазъм със зърната?

Накратко, да! Независимо от вашия пол, това е възможно. Но това, че е възможно, не означава, че ще го преживеете. „Не всеки се наслаждава на усещането за игра на зърната и не всички зърна се чувстват достатъчно чувствителни, за да ги доведат до състояние на приятно отпускане“, обяснява Франсис.

Тя добавя, че шансовете за оргазъм от играта на зърната зависят от няколко фактора, включително вида на секса, който правите, колко сте спокойни, колко чувствителни са зърната ви и дали като цяло се наслаждавате на играта със зърната.

Ами ако зърната ми не са толкова чувствителни?

Това е напълно реална възможност, казва д-р Алиса Дуек, гинеколог в Уестчестър, Ню Йорк, и асистент клиничен професор в Медицинското училище на планината Синай. „Жените имат различни нива на чувствителност на зърната въз основа на много фактори“, казва тя.

Първият е доста прост: генетика. Понякога вашите зърна просто не могат да бъдат стимулирани толкова лесно, колкото тези на някой друг. В други случаи нервите на зърната ви може да са били засегнати от операция на гърдите, като уголемяване, намаляване, повдигане, лумпектомия, биопсия или други процедури на горната част на тялото.

А понякога психологическа или емоционална травма, включително сексуално насилие и рак на гърдата, може да попречи на чувствителността на зърната. Това е добре – без срам, никога.

Как мога да увелича максимално чувствителността или усещането на зърната?

В различни периоди от месеца, например когато имате цикъл, зърната ви може да са по-чувствителни. Така че, ако усещането не е болезнено, можете да се възползвате от повишената си отзивчивост през това време на месеца, казва Ричмънд.

Ако опитвате да играете с щипки с партньор, накарайте ги да погалят или завъртят зърната ви по ваш вкус. След това ги накарайте да вкарат устата си в нея – леко въртене на езика и смучене около ареолата и щипките ви може да се почувствате ужасяващо. Като малко похапване? Накарайте ги да го направят.

Ако цялата тази стимулация все още не е достатъчна, за да ви доведе до ръба, може да искате да включите някои играчки. Започнете с играчка, която вече имате, като надежден вибратор. Най-добрият ви залог е да използвате такъв, който осигурява сериозен удар (прочетете: има настройки за интензивна вибрация), тъй като някои зърна се нуждаят от повече стимулация от клитора, за да постигнат оргазъм.

Ами ако нямам играчки за зърната?

Без затруднение! Ако колекцията ви от играчки е малко скромна, можете да импровизирате с обикновени предмети от бита, казва Ричмънд. Залепете тиксо върху зърната си, след което го отлепете (бързо). Или експериментирайте с температурна игра, като натъркате зърната си с лед, за да ги направите по-изправени, след това нагрейте (опитайте да ги втриете с топло масажно масло), за да разтърсите всички тези нерви. А за тези със свръхчувствителни зърна, може да искате да опитате гъделичкащи пера вместо интензивна играчка или дори просто да намажете с малко лубрикант, масло или лосион. Смукателни играчки, които симулират орален секс, също действат невероятно добре на зърната, BTW.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *