Билките са част от природната медицина и имат множество ключови ползи за човешкия организъм. Билковите продукти имат високо съдържание на растителни екстракти, които помагат на организма да се справи с предизвикателствата от външната среда, коментират от Nature’s Way. Те обогатяват организма с витамини, антиоксиданти и минерали, които са задължителен компонент от здравословния начин на живот.

В общия случай, има някои билки, под формата на хранителни добавки, които в комбинация със здравословно хранене и пълноценна почивка, действат в подкрепа на дълголетието и доброто здраве, споделят от Nature’s Way.

Кои са билките за дълголетие?

Има някои растения, които се свързват със свойствата си за осигуряване на дълголетен живот и добро здраве. В общия случай те служат за натурална терапия и укрепват защитните сили на организма. От Nature’s Way споделят:

 1. Дилянка
  Позната е още като валериана. Има седативни и болкоуспокояващи свойства, които са подходящи за справяне с редица проблеми, коментират от Nature’s Way.
 2. Маточина
  Приложението на това растение е широко – от успокояване на нервната система до превенция на храносмилателни разстройства. В общия случай, маточината повлиява нивата на стрес в организма, редуцира ги и може да подобри съня.
 3. Жълт кантарион
  Приема се като натурално средство за борба с депресивните състояния, като може да повлияе още за оросяването на мозъка и дори гинекологични проблеми.
 4. Женшен
  Тази билка е сред най-популярните за дълголетие, напомнят от Nature’s Way. Екстрактът от корена на това растение действа тонизиращо, оказва имунна подкрепа.
 5. Рейши
  Тази гъба се открива в редица хранителни добавки за подобряване на общото здравословно състояние. Намалява възпалителните огнища в тялото, укрепва имунната система. В повечето случаи влияе при респираторни заболявания, като бронхит и астма.
 6. Черен бъз
  Грижи се за състоянието на сърцето, намалява кръвната захар, действа благоприятно върху косата и кожата.
 7. Ашваганда
  Този адаптоген помага на тялото да се справи с оксидативния стрес, а в повечето случаи има ползи за подобряване на съня и спортните постижения. Ашваганда е растение, което се бори със стреса и тревожността.

Има още много билки, които могат да повлияят за здравословното състояние и дълголетие – шипка, глог, цариче, мурсалски чай, лайка, градински чай и други.

Защо да изберете билкови продукти за вашето здраве?

Билковите продукти имат редица противовъзпалителни, аналгетични, седативни и имуностимулиращи свойства, които си струва да се разгледат. Те са богати на жизненоважни за организма вещества, а хранителните продукти, в които се съдържат, са изчистени и с разнообразно действие – за добра памет, за нормализиране на кръвната захар, за отслабване, за детокс и много други.

Преди започване на прием е необходимо да се консултирате с вашия лекуващ лекар, както и да се запознаете със страничните ефекти и противопоказанията от растителните екстракти, споделят от Nature’s Way.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *