измиване на ръцете от боя за яйца

как да махнем боята за яйцаПредставете си сцената: вие и вашите най-близки се събирате около масата с яйца, бои и купа с креативни идеи. Чаша с уютно топло кафе в ръка и една мисия пред очите – превърнете обикновените яйца в произведения на изкуството. Но, хайде да бъдем честни, след като последното яйце е украсено, вие изглеждате като художник, а ръцете ви… няколко нюанса по-цветни от обикновено. Защо? Защото, за разлика от яйцата, боята не се отмива толкова лесно от пръстите ви. Но не се безпокойте, тази статия ще ви даде съвети как да се справите с тази ситуация и как да предпазите ръцете си от следите на вашите творчески проекти.

Какво съдържа боята за яйца

премахване на боя за яйца от ръцеБоята за яйца обикновено е съставена от различни видове химикали, които дават ярки и наситени цветове. Те могат да включват:

  1. Органични или синтетични пигменти: Тези са основните съставки, които придават цвета на боята. Те са много наситени и устойчиви на вода и масло, което прави трудно отстраняването им от кожата.
  2. Вода: За да се получи правилната консистенция и да се разреди пигмента, боята за яйца се смесва с вода. Водата играе ключова роля във формулата на боята.
  3. Оцветители: Добавянето на оцветители може да подобри цвета на боята и да увеличи яркостта му.
  4. Консерванти и стабилизатори: Те се добавят, за да удължат срока на годност на боята и да запазят качеството й.
  5. Други добавки: В зависимост от марката и формулата, боята може да съдържа и други добавки като ароматизатори, овлажнители и други.

Тези съставки обикновено правят боята устойчива и трудноотделима от повърхности като кожа. Ако сте забравили да сложите ръкавици: то със сигурност имате проблем за разрешаване. Ние минахме през същото и открихме кое най-много помага.

Как да измиете боята за яйца от пръстите си

как да измием ръцете си от боя за яйцаСлед голям брой тестове като разредител за боя, крем за ръце и белина, открихме най-ефективното нещо: обезмаслитетя. В случая ползвахме Meglio. Определено за нула време изчисти ръцете ни. Ако нямате вкъщи или искате нещо по-натурално, даваме ви още няколко алтернативи, които обаче не са толкова ефикасни, колкото обезмаслителя:

  1. Топла сапунена вода: Измийте ръцете си с топла сапунена вода, като внимателно търкате боята от тях. Сапунът ще разтвори мазнините в боята.
  2. Лимонов сок или оцет: Намокрете памучен тампон или парче плат с лимонов сок или оцет и търкайте местата с боята. Киселината в тях помага да се отстрани боята.
  3. Мляко за отстраняване на грим: Използвайте малко мляко за отстраняване на грим върху памучен тампон и втъркайте на мястото, за да разтворите боята.
  4. Сода бикарбонат и вода: Направете паста от сода бикарбонат и вода и нанесете върху замърсените участъци. Масажирайте нежно и след това изплакнете обилно с топла вода. Тази комбинация е деликатна към кожата и ефективна за отстраняване на боя.
  5. Глицерин или олио за бебешка кожа: Нанесете малко глицерин или бебешко олио върху замърсените участъци и оставете да подейства няколко минути, преди да изплакнете с топла вода.

Дано сме били полезни и сте успели да изчистите бързо ръцете си, защото на нас ни отне време докато намерим най-ефективния начин, за да можем да го споделим с вас.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *