лунна вода

Луната е мощна – достатъчно мощна, че нейното гравитационно привличане може да контролира приливите и отливите и достатъчно мощна, за да може да контролира продължителността на деня. Значи трябва да има ефект и върху нас, хората, нали?

В продължение на хилядолетия и в различни културни практики се казва, че същността на луната оказва дълбоко влияние върху начина, по който се чувстваме и се движим по света. С цикъл от около 29,5 дни, енергията на тази голяма, красива скала в небето непрекъснато се променя. И ако изобщо се интересувате от астрология, магьосничество или духовност като цяло, можете да впрегнете тази енергия за ритуали, работа със заклинания и много други.

Луната също има специфично значение в контекста на наталната карта. В нашата рождена карта луната представлява нашите емоции, нашата вътрешна истина. Луната в небето е свързана с нашите ежедневни съображения и преживявания, които включват нашите ежедневни емоции.

Имайки предвид всичко това, как точно можете да насочите силите на луната, за да ви помогнат да проявите промяна, да освободите това, което вече не ви служи, или просто да се потопите в нейната неувяхваща жизненост? Две думи: лунна вода. Ето какво представлява и как да го направите – и защо ще искате да го направите.

Какво е лунна вода?

Лунната вода е доста разбираема: това е вода, която е заредена с енергията на луната. По-добър въпрос от „какво е лунна вода?“ всъщност може би: защо лунна вода?

чаша лунна водаСмята се, че водата задържа вибрации и енергии. Това, съчетано със силата на луната, факта, че самата планетарна маса е свързана с интуиция и психически способности, и идеята, че всеки знак, в който луната влиза, има различно значение, прави лунната вода невероятно мощно средство за работа с магии и гадания.

Поради близостта на Луната до Земята, поради тълкуването, че тя влияе върху ежедневните ни преживявания и поради връзката, която знаем, че Луната има с водата и приливите и отливите, ние прилагаме същите тези разбирания и ги използваме, за да създадем и да работим с лунна вода.

Как мога да направя лунна вода?

Няма един правилен начин да се направи лунна вода. В най-простата си форма приготвянето на лунна вода е толкова лесно, колкото да поставите вода в съд с всякакъв размер или форма по ваш избор, да я оставите да престои под светлината на луната за една нощ и да я използвате за вашите магически нужди.

Много практикуващи ще зареждат лунната си вода на директна лунна светлина, но не всеки има безопасен и лесен достъп до директна лунна светлина точно пред вратата си. Поради това поставянето на съд с вода на перваза на прозореца ще има същия ефект.

Независимо дали можете да видите луната или не, това ви влияе на духовно ниво. Визуализирайте как луната грее върху вас – визуализирайте как лунната светлина преминава през вас и във водата.

Кога трябва да направя лунна вода?

Често срещано погрешно схващане е, че единственото време, когато трябва да правите и използвате лунна вода, е по време на пълнолуние, но това не е така. На духовно ниво сме склонни да чувстваме пълнолунието повече – правенето на лунна вода по това време може да бъде наистина силно за връзката, която луната има с водата, но можете да го направите с други фази, също.

фази на лунатаВажно е да се признае, че пълната луна винаги ще бъде в противоположния знак на слънцето. Следователно, когато си правите вода при пълнолуние, вие я зареждате със свойства, свързани с дадения астрологичен знак. По време на новолунието обаче луната всъщност изгрява със слънцето и следователно ще има същия знак като слънцето през това време на годината. Например, ако е сезон на Лъв – когато слънцето е в Лъв за около месец – пълнолунието ще бъде във Водолей и следователно всяка лунна вода, направена през това време, ще има свойства на Водолей.

Лунната вода, уловена по време на пълнолуние, и лунната вода, уловена по време на новолуние, също могат да имат различни цели. Новолунието е време за засаждане на семена и определяне на намерения. Влейте намеренията си – какво искате, какво желаете и след това изпийте водата.

Пълнолунието, от друга страна, е време за пускане. Можете да създадете контейнер, пълен с вода (лунна) и вместо да го използвате за пиене, можете да напишете нещата, които искате да освободите, да го поставите в тази лунна вода, може би да добавите малко сол и след това да изчакате хартията да се разтвори във водата. Това е алтернативен метод за пускане, освобождаване и прочистване по пълнолуние.

Всяка друга фаза на луната също става. Единственото време от годината, когато може да не искате да правите лунна вода, е по време на лунно затъмнение, тъй като енергията от тези луни може да е особено хаотична и непостоянна. 

Как мога да използвам лунна вода за ритуали

луна

Има безброй начини да използвате лунната вода в личната си практика. Няколко препоръки от експертите включват поглъщане на водата (безопасна питейна вода, моля!), създаване на ароматни мъгли, добавяне във ваната или почистване на дома с нея.

Може да пожелаете не само да поемете лунната вода и да се проявите с нея, но и да я използвате като средство за извличане на отрицателна енергия от тялото ви. 

Най-важното обаче е да се забавлявате. Можете да създавате креативни коктейли, вдъхновени от силите на луната, можете да правите ледени кубчета с лунна вода, коктейли с чай, безалкохолни коктейли и просто да използвате съставки, които символизират луната или нейния знак.

Така че, вземете най-красивата си ваза, наскоро изпразнената си бутилка вино – дори пластмасова чаша от кухненския шкаф ще свърши работа – и започнете да варите. Магията на лунната вода ви очаква.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *