Ако искате да редуцирате телесното си тегло и да започнете ефективна фитнес програма за бързо стягане и релеф, трябва да имате известна предварителна подготовка. Какво трябва да знаете, ако сте начинаещи? Вижте какво ще ви споделят от Marinela health club.

Полът има значение

Принципите за изготвяне и следване на фитнес програма за отслабване са еднакви и при двата пола, но начинът за постигане на резултатите, времетраенето и естеството на упражненията е различно за мъжете и жените.

Дамите започват с по-леки кръгови тренировки, които загряват и започват да работят върху отделни мускулни групи в областта на тялото. Често се включва повече кардио и по-малко силова част в процеса на отслабване.

При мъжете, в повечето случаи, силовите упражнения заемат по-голяма част от фитнес програмата за деня, докато кардиото е по-малко. Тук идва и моментът, че целите на двата пола са различни – в повечето случаи жените искат да отслабнат и да се стегнат, докато мъжете целят ене само отслабване, но и значително покачване на мускулната маса.

Индексът на телесна маса също е важен

Килограмите тук имат значение. При изготвянето и следването на фитнес програма за отслабване, както и определяне на интензитета и продължителността на тренировките, е важно да се определи индексът на телесна маса – дали е в норма, дали е леко извън границите или се наблюдава затлъстяване.

Той се определя чрез специална скала, която калкулира вашия ръст, килограмите, взема предвид още годините и физическата активност.

Спортът не е всичко

За да постигнете бързи и постоянни резултати в процеса на отслабване, трябва да помислите и за някои други аспекти от здравословния начин на живот:

  • хранене – почти невъзможно е да постигнете блестящи и постоянни резултати без спазване на диета. Тя може да бъде строга, да изключва изцяло определени групи храни, както и да бъде умерена. Важно е да се редуцира консумацията на въглехидрати и мазнини, с изключение на кето диетата;
  • почивка – за да се възстановява организма след физическата активност и да поддържа жизнените процеси, той се нуждае от пълноценна почивка. Сънят е много важен за редуцирането на теглото, поддържането на ниски нива на стрес – също;
  • хранителни добавки – когато не можете да наваксате важните нутриенти чрез храната, може да подкрепите организма ви с правилните хранителни добавки. Те са богати на витамини, минерали, антиоксиданти и могат да ускорят изгарянето на мазнини.

Това са някои от най-важните аспекти, освен правилната фитнес програма, които да следвате, за да редуцирате теглото.

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *